Top 10 Kobe Bryant (2008-2009 Sezonunun İlk Yarısı)

Yeryüzünün en büyük skoreri, MVP, NBA tarihindeki birçok rekorun alt üst olmasının sebebi olan adamın bu sezonun ilk yarısında akıllarda kalan 10 hareketinin görüntüleri.

BKA 3 - Pseudo

Bu kelimemizi Türk Dil Kurumu'nun sitesinde tek başına bulmanız mümkün değil. "Pseudo" zaten bir sözcük değil, sözcüklerin başına getirilen bir ek olunca anlam kazanmakta. Getirdiği anlam da şu; bir durumun ya da özelliğin taklidi, sahtesi olmak. Yani pseudo-marjinal deyince aklımıza marjinal, aykırı hareket eden, toplumdan farklı olan değil; sahte marjinal, aykırı hareketler ve düşünceler için kendini zorlayan, toplumdan farklı olmaya çalışan biri canlanmalı gözümüzde. Bir de cümle içinde kullanalım.

Ben bugün pseudo-marjinal gördüm.

Yok bu tam olmadı, teoride doğru ama pratikte eksik var. Şöyle birşey deneyelim:

Günümüzün küreselleşen dünyasında trende karşı durmak da yeni bir trend haline geldiği için, ne yaptığından habersiz pseudo-marjinal tipler gençliğin önemli bir kesimini oluşturmakta.

Oh yeah:)Bu fena değil, mesaj da veriyor hem.

Hey Seni Yerler, Yerleeer

Bülent Korkmaz, Galatasaray'la 2009-2010 yılının sonuna kadar sözleşme imzalamış. Skibbe Kocaelispor karşısındaki 2-5'lik hezimetten sonra gönderildi biliyorsunuz. Kocaelispor demişken size günün bilgisi;Taner Gülleri(Yanılanlar olabilir, ismi yeni bir gül çeşidi değildir.) ligde attığı 13 golün 8'ini 4 büyüklere atmış. Gerçi 4 tane birden Galatasaray'a atınca istatistiğin şaftı kayıyor biraz ama, neyse.

Bülent'in Teknik Direktörlük kariyerini hatırladığım kadarıyla kendisi biraz anti-futbol yanlısıydı. Gittiği takımların maçlarına alt oynamak tercih edilirdi hep:)Galatasaray'da Türkiye'de son yıllarda hızlı oynamanın ve hücum futbolunun öncüsü bir takım(Skibbe'li son maçları saymayın, zaten ondan gönderildi adam.), bu takıma o tarzda bir futbol oynatırsa belki sezonu bitiremez. Genç ve Türk olmasının ilk yenilgide koltuğunu sallayacağı da aşikar. Fazla ömür biçemiyorum kendisine, biraz da ilk serüveninden dolayı abartıldığını düşündüğümden belki, sezon sonuna kadar anca dayanır gibi geliyor. Bakalım, belki de muhteşem bir teknik direktörün doğmasına tanıklık ederiz , kimbilir.

Hakan Şükür de hasetinden çatlıyordur şu sıralar.Cevat Hoca içinden ne geçiriyordur acep?

Kadın Her Yerde Kadındır

Foto muhabirlerinin düzenlediği "Yılın fotoğrafları - 2008" yarışmasında ödül alan fotoğraflardan birisi çok hoşuma gitti.

- Ay bu da kocasının torpiliyle gelmiş, caka satıyor.
- Şu giydiğini dilenciye vermem valla.

Şahan Gökbakar'dan Recep İvedik 2


Haftaiçi arkadaş ısrarıyla ben de trende uyup gittim bu filme. Bu tarz filmleri sinemada değil televizyonda veya bilgisayarda izlemeyi tercih eden bir insan olduğum için ilkine gitmemiştim. İlk cümlede film dediğime bakmayın, bir sürü Recep İvedik skecinden oluşan bir "Dikkat Şahan Çıkabilir" adeta. Haksızlık yapmayayım, filmde baya güldüğüm sahneler oldu; özellikle yoga ve Japonlu sahneler oldukça komikti. Yine de gidin sinemada görün diyeceğim bir film değil. Biraz zaman geçsin, indirin internetten şöyle bir göz atın derim.

Bu serinin elde ettiği başarıdan yola çıkıp sosyolojik çıkarımlar ya da toplum eleştirisi yapanlar var. Onların çabasını çok saçma buluyorum. Mr. Bean için İngilizler'e, Austin Powers için Amerikalılar'a aynı eleştirileri kimsenin yönelttiğini hatırlamıyorum, zaten doğru olan da bu. Yapmaya çalıştıkları analizler Türk insanı gibi özel bir durumu istese de çözemez ki...Yalnızca şunu söyleyeyim; Recep İvedik serisine Recep İvedik gibiler gitmiyor, filmde sürekli Recep İvedik'i alttan alan, görmezden gelmeye çalışan kesim var ya, işte onlar gidiyor bu filme. Ekleyecek olursam, bu tip sabun köpüğü fimlere kendince anlam yüklemeye çalışıp yıllardır ayn eleştirileri yapan kimseleri duyarsız buluyorum. Şahan'la bunu söylediğinden dolayı dalga geçiliyor ama, bu filmin tek başarı kriteri giden sinema seyircisi sayısıdır, başka da birşey değil. Serinin ikinci filmi ilk filmin rekorunu ilk 3 günkü gidişatla kıracak gibi gözüküyor ama bana toplamda geçemeyecekmiş gibi geliyor. Bunu herhangi bir mantık yürütmeyle falan değil, tamamen içimden gelen hissiyatla söylüyorum.

Şahan'ın bu filmin 3.sünü çekmesini istemem, keşke yeniden kanallara geri dönse, ekranda sürekli takip ettiğim nadir isimlerdendi. Ama bu filmlerin getirdiği para çok daha fazla ve götürdüğü zaman çok daha az olduğu için, bu kolay kolay gerçekleşecek bir hadise değil. Öyle ya da böyle Zoka programı sunuculuğundan Türkiye'nin en ünlü adamlarından biri olmak( hem de böyle kısa bir sürede) Allahtan bir lütuf olsa gerek. Recep İvedik serisini cılkını çıkarmadan bitirmesi lazım, yoksa kariyeri eninde sonunda düşüşe geçecektir.