Şok

90'ların ortalarında Atv'de gece yarısından sonra yayınlanan bir program vardı. Bu programın sunucusu bir akşam zamanın ünlü Playboy güzellerinden (şimdi rahmetli oldu)Anna Nicole Smith'in zevk için senede bir gün Edirne genelevinde çalıştığını iddia etti. Ertesi gün Edirne genelevine halk akın etti,izdiham yaşandı. Hatta "şunun tadına bir de biz bakalım" diyerek belediye başkanının da geneleve uğradığından söz edildi. Olaya müdahil olan vali ertesi gün Sabah'a ve Hürriyet'e 1.sayfadan ilan verdi:


"Yapılan tetkik sonucu böyle birinin burada çalışmadığını saptadık."

Edirneliler hayal kırıklığına uğradı. İzdiham bitti, devamlı müşteriler ziyaretlere devam etti tabii.

Özlüyoruz seni Şok!

Nasıl Yani? -5-

Nevrim Teorisi

Son olan gelişmelerden haberdarsanız; ülkemizin yüz akı dergilerinden Bilim ve Teknik'in bu ay çıkan sayısının kapağı Darwin olduğu için değiştirildiğini, editörününse Tübitak'ın başkanı tarafından kovulduğunu biliyorsunuzdur. Sonra yalanlamalar falan, filan...Bunlar olacak tabii, işin doğasında var. Yeni editör Adnan Oktar olsun, zira kendisi Tübitak başkanlık kurulumuzdan çok daha önce evrimcilere cihat ilan etmişti. Derginin dağıtımı da NT Mağazaları'na verilsin.

Evrim teorisinin savunanlar, teistik evrime inananlar, evrimi tümüyle reddedenler...Bu konu da toplumda çok az kişinin bilgi sahibi olduğu, ama bir sürü insanın fikrini sunduğu konulardan. Benim kendime ait fikrim teistik evrimdir, yani maddenin yaratılışı ve maddelerden oluşan proteinler ve tek hücreliler, sonra çok hücreliler diye uzar gider bu. Neyse, benim fikrim de sonuçta okyanusta bir su damlası, çok da emin değilim zaten. Amma velakin bugün evrime inansın inanmasın herkes doğrudürüst birkaç yayınımızdan biri olan bu dergiye vurulan darbeyi kınamalıdır. Bilimin ve fikrin özgürlüğünün ideolojilerle baltalanmasına alışkınız biz gerçi. Bu olay için "demokratik açılımları hazmedin" diyen insanların ülkemizde bulunması, köşe yazısı yazması, üstüne bir de biyoloji profesörü ünvanının bulunması ne acı.

Gerçi bu konuda teoriyi takım tutar gibi tutan insanları da savunmuyorum. "Türlerin Kökeni" kitabından beri evrim teorisinde de değişiklikler ve gelişmeler oldu. Bu teoriyi savunmak ya da savunmamak bir tercihtir, düşmanlık değil; bunu onların da anlayamadığını düşünüyorum. Ama onlar en azından böyle numaralarla kendi düşüncelerini dayatmıyorlar, açık açık tartışarak bunu yapıyorlar.

Velhasılıkelam, bu masalcıları Tübitak'ın halletmesinen sonra, Türkiye Futbol Federasyonu'nu lisanslı bir oyuncu hakkında göreve davet ediyorum. Lisansı yırtılsın, ismi değiştirilsin, gazımızı almazsa recm edilsin.

http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiId=26349

Soyadı da devrim köpeğin, demokratik açılımlardan sonra yeri yok böyle adamların Türk futbolunda.

Gonca Öncel

Senden başka çektiğim dert kalmadı
Çektiklerim bana hiç ders olmadı
Verilecek bir hesabım kalmadı
Git, ellere yar ederim seve seve, seve seve
Ben seni seve seve...

Kimse seni sevmeyecek
Benim kadar, bu bir gerçek
İster kul ol ister köle
Tüm aşklar bir gün bitecek...

Kaybolunca etrafından insanlar
Anlarsın yalnız kalanlar ne yapar
Lüzumsuz bir aşk içinmiş tüm bunlar
Git, ellere yar ederim seve seve, seve seve..
Ben seni seve seve

Kimse seni sevmeyecek
Benim kadar, bu bir gerçek
İster kul ol ister köle
Tüm aşklar bir gün bitecek...

Diego Armando

Bilen de vardır bilmeyen de bu resmi, dayanamadım koydum bloga. Bu resme fazla yorum yapacak birşey de yok aslında; kelimeler Belçikalı oyuncuların bacakları kadar kifayetsiz Diego Armando'dan bahsedeken.