Unforgiven - Clint Eastwood-Gene Hackman

- I don't deserve this... to die like this. I was building a house.
- Deserve's got nothin' to do with it.
- I'll see you in hell, William Munny.
- ...Yea...

Sadri Alışık - Ah Müjgan Ah

2009 NBA Play-off'ları

2009 sezonunda da NBA'de play-off başladı başlayacak. Şöyle ilk tur eşleşmelerine kısaca bir göz atıp tahminlerimizi yapalım.

Doğu Konferansı:

Cleveland(66-16) - Detroit(39-43): Hem LeBron hem de Cleveland beklenenlerin de üzerinde müthiş bir sezon geçirdi. Playofflara başlarken tüm olası eşleşmelerde saha avantajına sahipler ve bunu da sezon boyunca çok iyi kullandılar. Detroit ise bitmekte olan bir ekolün son çırpınışlarıyla girdi playoffa. Senelerdir ilk defa galibiyet sayısı mağlubiyetin altında kaldı normal sezonda Tecrübesiyle maçlarda fazla geriye düşmez ama tam gaz giden Cavaliers'ın önünde fazla duramaz. 4-1 Cleveland diyorum.

Boston(62-20) - Chicago(41-41): Boston'da Garnett yok, belki tüm playoffu kaçıracak. Pierce ve Allen'la nereye kadar gider bu takım meçhul. İlk turdan da fena kadrosu olmayan ama doğru basketbolu oynamayan bir Chicago geldi. Chicago kısalarının seriyi lehlerine çevirmek için skorer oynaması ve Boston'ın kısalarıyla baş edebilmesi şart. Garnett'siz Boston uzunlarının skor potansiyeli iyice düştü, açıkçası onlar için ilk tur bile çok zor geçecek. Serinin ilk maçının çok önemli olduğunu düşünüyorum, orada bir sürpriz yaparsa turu alabilir Chicago. Ama benim düşüncem seyirci ve son şampiyon faktörleriyle seri 4-2 Boston lehine biter, bir sonraki tur ise acı dolu olur.

Orlando(59-23) - Philadelphia(41-41): Orlando'da sakatlıklar can sıkmakta, Hidayet'in dönüp dönmeyeceği belli değil, ama iyi bir eşleşme yakaladılar. Philadelphia vasat oynayanve formsuz bir takım, Orlando'ya sene içinde süpürülmüş zaten. Orlando şutör kaynarken Philadelphia şut sokamıyor. Howard'a da çözüm bulamayacakları düşünülürse Hidayet'siz Magic'ten bile ancak 1 maç koparabilirler. Hidayet olursa süpürülme ihtimalleri yüksek. Tahminim 4-1 Orlando Magic.

Atlanta(47-35) - Miami(43-39): İki Florida takımı eşleşmesinde saha avantajı Atlanta'nın. Atlanta Phoenix'in Batı'da playoffa giremediği dereceyle Doğu'da 4. sıradan girmiş durumda. İyi bir takım ve evinde çok güçlü. Ancak istikrarsızlar ve içeride sadece Horford'ın eline bakıyorlar, onun da potansiyeli kısıtlı. Maimi ise koç Spoelstra ve Wade'in insanüstü çabalarıyla buralara geldi. Açıkçası bu seride Wade'in çıldıracağını, diğer oyuncuların da ona savunmadaki çabaları ve hücumda tamamlayıcı olarak yardım edeceğini düşünüyorum. Wade bu turu Miami'ye getirir, maçlarda da son saniye mücizeleri de bekliyorum ondan. Miami genel olarak çok güçsüz kadrosuna rağmen bu turda Atlanta'ya üstünlük sağlayacağını düşünüyorum. 4-2 Miami diyorum.

Batı Konferansı:

L.A.Lakers(65-17) - Utah(48-34): Senenin başında şampiyonluk parolasıyla çıkan Lakers, Batı'da fazla da zorlanmadan 1. sırayı aldı. Kadrosunun genişliğinden de sezon boyunca faydalandı, kilit oyuncuların hiçbirinin sezonda kendini fazla zorladığını düşünmüyorum. Bynum da geri döndüğünden beri iyi performanslar veriyor. Deron Williams'ı durdurmak onlar için seride temel problem olur. Utah'sa senelerden beri aşağı yukarı aynı düzeyde; sağlam bir takım ama en yukarıya çıkabilecek bir takım değiller. Memo'yla Boozer'ın oymayacakları oyun kafada soru işareti, yukarıda yazdığım Deron insanüstü bir çaba gösterecektir. Kobe'nin geçen seneki serideki hareketlerinden birkaç tane daha görebilirsek şahane olur. Onun bu seriye ağırlığını koyacağını düşünüyorum ve 4-1 Lakers diyorum.

Denver(54-28) - New Orleans(49-33): İki takım da güçlü kadrosuna rağmen istenen basketbolu ortaya koyamayan takımlardan. Özellikle New Orleans hayal kırıklığına uğratan bir takım. Sezon başında Posey'i de alıp kadrolarını güçlendirince onlardan Lakers'ın arkasında olmalarını bekliyordum, onlarsa Lakers'ın arkasaındaki takımla eşleştiler. Stojakovic iyice Radmanovic'e dönmüş, diğer rol oyuncuları da geçen seneden uzak. CP3 ve West birşeyler yapmaya çalışıyor. Denver da zora gelince pek başarılı olan bir takım değil. George Karl tarafından yönetilen bir takım bir kere, onları da favori gösteremiyorum. Chris Paul insanüstü birşeyler yapıp seriyi getirir gibi geliyor bana. 4-2 Hornets geçiyor içimden.

San Antonio(54-28) - Dallas(50-32): Son karşılaştıklarında efsanevi bir seri olmuştu, o zamandan beri iki takım da yaşlandı ve yıprandı. Rotasyonu yaşlı ve dar San Antonio seri ilerledikçe formdan düşebilir, üstelik Ginobili de sakat. Dallas ise son maçlarda biraz toparladı, güç dengesi olarak San Antonio'da aşağı kalır bir tarafı da yok. Josh Howard'a bu seride önemli sorumluluklar verilecektir. Düşük skorlu ve ortada maçlar izleyeceğimizi tahmin ediyorum, ilk iki maçtan bir galibiyet çıkarırsa Dallas avantajlı duruma geçer. Yıllar sonra San Antonio'nun ilk defa ilk turda eleneceğini düşünüyorum, 4-3 Dallas.

Portland(54-28) - Houston(53-29): Batı'da çoğunlukla denk güçler mücadele veriyor, ama içlerinden en tahmini zor seri bu bence. Portland evinde aslan deplasmanda kuzu görüntüsünde, Houston da onlara ters gelen bir takım. Roy'un Artest ve Battier'in savunmasında ne kadar performans vereceği merak konusu. Houston da T-Mac'siz çıkıyor bu tura, gerçi artık onun varlığıyla yokluğu belli bile değil. Bu seride maçlar 30'a da gidebilir, hep son saniyeye de kalabilir, ne yapacağı hiç belli olmayan iki ekip çünkü. Houston cephesinde Yao'nun potaaltı sertliğinden yılmaması, gardların da onu doğru yerlerde beslemesi şart. Hele bir de Artest kahramanlığa falan soyunursa facia yaşanır Rockets'da. Bu ilginç ve seyrinin zevkli olacağını tahmin ettiğim seri için her ne kadar tecrübe eksikliği hat safhada olsa da saha avantajıyla 4-3 Portland diyorum.