Oyunun Sonu

Megadeth'in 'Endgame' adlı albümü çıkalı bir aydan fazla oluyor. Albümü indirmiştim ama dinlemek içimden gelmedi. Dave Mustaine eğer reklam yapmaya çalışıyorsa çok başarısız, insanları kendinden nefret ettirmeye çalışıyorsa çok başarılı birisi. Bu yaşta gidip uyuz uyuz evanjelist söylemler veren, Amerika'nın Irak'taki savaşına tam destek veren açıklamalar yapıp işi ırkçılığa kadar götüren, Slayer ve Metallica kompleksini neredeyse her röportajında belli etmekten kaçınmayan, hala hatayı/hataları kendinden başka herkeste arayan, internet alemindeki yaş ortalaması 15 civarında gezinen çocuklara kendini rezil eden bir insana eski hayranlarının da saygı duyması beklenemezdi zaten. Devir de 90'ların başı değil zaten, o kadar popüler değil, özellikle underground metal dinleyicilerinin artık umrunda bile değil Mustaine. Çıkmasından önce bu kadar yaygara kopardığı, ona buna hala 20 yaşındaymış gibi saldırdığı albümünün ilk 5 hafta satış rakamları şöyle:

1.Hafta: 44,696

2.Hafta: 12,833

3.Hafta: 8,640

4.Hafta: 5,583

5.Hafta: 3,948



'Endgame'in 5 haftalık satış rakamları bunlar. 75000'i ucundan geçmiş seviyede. Böyle bir grubun geçmişinin hatrınıa şimdiye kadar 150000 civarı satması beklenirdi, ben beklerdim şahsen. O kadar saçmalayarak ilgi çekme gösterisine rağmen Lamb of God ayarında kaset satıyorsa oturup ağlaması lazım Dave'in. O da bir nevi bunu yapıyor aslında ama son derece 'Mustaine'vari bir şekilde. Albüm şirketinin promosyon politikasını suçluyor, onu suçluyor, bunu suçluyor. Anlam kaymasına mahal vermeden konuşmasından ufak bir alıntı yapacağım.

"Hangi şarkıyı single olarak seçtiğimiz önemli değil, nasılsa radyoda çalınmıyoruz. Lanet olsun, kendi şehrimin radyosu Megadeth'ten hiçbir şey çalmazken eski grubundan mutlaka her saatte bir şarkı çalıyorlar."

Eski grubu 25 yıl kadarcık eski sadece, çok değil. Cidden aşması lazım artık, aşamıyorsa tanık olduğum en problemli zihinlerden biri kendisi.

Bildiğim kadarıyla kendisinin 1 kasetlik daha anlaşması var şirketiyle. Seve seve onu da yapacak, ama mümkünse ondan sonra müzik yapmasın. Biz kendisini 'Peace Sells', 'Holy Wars...The Punishment Due', 'Hangar 18' ile hatırlamak istiyoruz, şimdilerde yapmış olduğu ve muhtemelen gelecekte yapmaya devam edeceği zırvalıklarla değil. Oyunu sonu Megadeth ve Dave Mustaine için geldi de geçiyor bile.

Umut Sarıkaya - Stefın Havking


E-Kolay'ın internet sitesinde yayınlanan listede en ünlü 15 ateistten birinin meşhur kuramsal fizikçi Stephen Hawking olmasına meşhur kuramsal mizahçı Umut Sarıkaya'nın yorumu.

Asıl Sen Kafayı Mı Yedin?


Meşhur türkücülerimizden İzzet Yıldızhan son albümünün ismini "Sen Deli Misin?" koymuş, isabet de olmuş. Küçük Emrah büyüdükçe metroseksüelleşmişti, Müslüm Gürses pop kaset çıkarıp tarz değiştirdi ama hiçbiri bu resmin verdiği şoku veremedi, veremezdi de. İzzet abimiz bu resimde bağrıyanık fantazi-arabesk çizgisinden kaymış, Türkiye'ye sergisini sunmaya gelen Fransız bir ressam adeta. Tamam tipten hala biraz eski Fransız sömürgesinden gelmiş gibi ama, o kadar olur:) Kasket, fular falan...Albümün tarzını merak ettim şimdi, bir de bu kıyafetlerle ekstraya çıkma olasılığını. Eski kıyafetleriyle kıro buluyormuş kendisini demek ki,"Bana artık kıro demeyin" demiş. Biz de ona "İmaj hiçbir şeydir, susuzluk herşey." diyoruz.

"Sen Deli Misin?" albümüne ithafen "Asıl Sen Kafayı Mı Yedin?" adlı bir albüm yapmak isterdim. Ama fotoğraf çekimlerini Koray Kasap'a yaptırmam, İzzet Yıldızhan'ı bu hallere sokan adam, benimle Play-Doh gibi oynar billahi.

Daianne De Souza

Dünkü maç son yılların klasik bir Kadıköy derbisiydi, çok da üzerinde durmaya gerek yok; yalnız Galatasaray'ın savunma anlayışı oturacağına iyice geriye doğru gidiyor, böyle giderse Avrupa Ligi'nde de geçen seneden fazlasını göremez bu takım. Biz de bu sene boyu bu maça kafamızı taktığımız için galibiyet sonrasında ister istemez aşırı bir rahatlık oluyor, umarım sezonu yine Galatasaray maçından sonra kapatmayız mental olarak. Neyse, zaten maçtan çok bahsetmeyecektim. Maçtan önce de Alex'in eşi Daianne'in futbola ilgisini biliyordum, maçların hemen hepsine gidiyor, destekliyor takımını. Ama bu kadar fanatik olduğunu bilmezdim. Gerçi geçen seneki kupa finalinden sonra da üzüntüsünden ağlamıştı, ama onu klasik kadın histerikliği olarak değerlendirmiştim. Alex'in ilk golünden sonra öyle bir seviniyor ki, ekran başında beni gaza getirdi kadın. Kapıyı bacayı devirecektim. Aşağıdaki videonun 0.16 - 0.21 arasındaki bölümünden bahsediyorum. Siz de izleyin.



Benim böyle karım olsa ben de 100 küsür gol 90 küsür asist yaparım.