Sporting'in Ahı


Şampiyonlar Ligi çeyrek finalde Sporting Lizbon'la karşılaşan Bayern Münih adeta cehennemi yaşatmıştı adamlara, 2 maçta 12 gol yedi yeşil-beyazlı takım. Turdan sonra da belli ki çok beddua etmişler Sportingliler, bir sonraki turun ilk maçında Bayern paspas oldu. 4-0'lık ezici bir galibiyetle deplasmana gidiyor Barcelona, 2 Messi 1 Eto'o 1 Henry. 2.yarıya da kassalar çok daha feci skorlar ortaya çıkabilirdi, bu sezon topla oynama yüzdelerinde bir bomba daha patlattılar: %71'lik Real Madrid maçından sonra %68'lik Bayern Münih maçı. Başka maçlarda daha fazlasını da yapmışlardır belki ama bu rakiplerinin çok büyük takımlar olması için bu yüzdeleri muhteşem yapan unsur.


Barça'nın sevdiğim huyu ilk yarı 4'e 5'e bağlayıp sonra fazla kıpırdamaması, ne kadar ezse de gariban dostu, bu maçta da üstlerine gitmedi adamların 2. yarı. Gerçi Lizbonlular yakalamışken dahasını da isterdi ama, olsun; bu da gayet hoş onlar için. San Marino'ya 10-0'dan sonra penaltıyı kaleciye attırmaya çalışan zihniyetteki Alman futboluna yeterli dersi vermiştir umarım.

Nankatsu İdmanyurdu

Ne garip, o günlerden en çok aklımda kalan şey Tsubusa-kun'a platonik yazılan kızın Türkçe dublajla her maçta "Haydi Tsubasa" diye cırlaması.


Genzo Wakabayashi(gk) - Ryo İshizaki - Jun Misugi - Takeshi Sawada - Makoto Soda - Taro Misaki(adamım) - Kazuo Tachibana - Masao Tachibana - Tsubasa Ozoara(cpt) - Shun Nitta - Teppei Kisugi

Andy Murray'in Yükselişi


Genç İskoç tenisçi bu sene 3.turnuvasını Miami'de kazanırken, sonraki günlerde ATP sıralamasında 3.lüğe yükselmeyi garantiledi. Miami'de finalde Djokovic'i 6-2 ve 7-5'lik setlerle yenen Murray'den Roland Garros'ta olmasa bile Wimbledon'da bir patlamayı hem ben, hem de kendi evlerinde şampiyonluğa hasret Britanyalılar bekliyor. Boşa bir beklenti değil bu, eğer oyuna konsantre olursa, oyun içindeki zor anlarda kontolünü yitirmeyecek mental olgunluğa erişirse yenemeyeceği tenisçi yok. Bunu zaten daha önce de gösterdi kendisi. Uzun boylu olmasının verdiği dezavantajla toplara iyi koşamıyordu, geçen sene yaptığı yoğun antremanlarla bu eksiğini de kapatmış görünüyor. Benim de çok sevdiğim tenisçilerden biri olan Andrew, Federer'in de artık tahtını yavaştan bıraktığı tarihlerde bu formunu devam ettirirse müthiş bir sezon geçirecek.