Kobe Larry'nin İzinde



Tamam bir sürü ayak hareketi, opsiyonu olduğunu biliyorduk da, her zaman şaşırtmaya devam edecek bu adam galiba bizi. Bu arada Kobe'nin bu imkansız şutu bana Larry'nin taa 23 sene önce attığı şutu hatırlattı. Larry Bird'ün panyanın arkasından dolaşan şutu da aşağıdaki videoda, iyi seyirler efendim.


Süper Lig Tekrar 1.Lig Olsun


Turkcell Süper Lig adında bir futbol ligimiz var. Sezon başından beri bu ligde çok güçlü iki takım kurulduğu söyleniyor. Afilli isimler ve afilli hedeflerle bezeli takımlarımız Fenerbahçe ve Galatasaray. Kadroları yıldızdan geçilmemekte: Alex, Arda, Elano, Guiza, Roberto Carlos, Kewell, Baros vs. Pek süper ligimizde 1.sırada bulunan Fenerbahçe, ezeli rakiplerinden Beşiktaş'ın deplasmanına gidiyor. Beşiktaş da geçen senenin şampiyonu ama pek parlak durumda değil; 2 gol attığı maçta bayram yapar cinsten bir takım hüviyetinde. Son Avrupa sınavı Wolfsburg maçında hali perperişandı, Şampiyonlar Ligi'nin en az kaleye şut çeken takımı, taraftarı başkanıyla kavgalı, sorunlu bir camia halihazırda yani. Bu Beşiktaş, gayet de rahat Fener'i 3'leyip gönderiyor, aynı zamanda oyununu kabul ettirip uzun bir süre kurduğu baskıyla sahadan siliyor.

Hemen Fenerbahçe'nin arkasında bulunan Galatasaray süper ligimizin orta şeker takımlarından Manisaspor'la kendi evinde bir gün sonra oynuyor. Yüzyılın kadrosu ve hocasına sahip Cimbom'un bu maça çok motive çıkması lazım, çünkü yenerse liderliği ele geçirecek. Galatasaray bu maçta doğru dürüst tempoyu bile arttıramadan 1-1'lik beraberlikle ayrılıyor. Hem de ilk yarıda öne geçmişken. Oyun kalitesi ve temposu zaten çok düşük, hadi onu da geçtim; böyle bir fırsatı bu kolay şartlarda gerçek anlamda kaliteli bir takımın kaçırması olanaksız.

Sezonun başından beri pohpohlanan iki takımımızın hali bu yani. Kimi kandırıyoruz, bizim süper ligimiz falan yok, 1.lig olduğu bile tartışılır aslında. Turkcell Süper Lig'in adının bir an önce Turkcell 1.Ligi'ne dönmesi gerek. Şu takımların bulunduğu lige süper lig dersen İngiltere'nin ligine ne sıfat takacaksın arkadaş?