Süper Lig Tekrar 1.Lig Olsun


Turkcell Süper Lig adında bir futbol ligimiz var. Sezon başından beri bu ligde çok güçlü iki takım kurulduğu söyleniyor. Afilli isimler ve afilli hedeflerle bezeli takımlarımız Fenerbahçe ve Galatasaray. Kadroları yıldızdan geçilmemekte: Alex, Arda, Elano, Guiza, Roberto Carlos, Kewell, Baros vs. Pek süper ligimizde 1.sırada bulunan Fenerbahçe, ezeli rakiplerinden Beşiktaş'ın deplasmanına gidiyor. Beşiktaş da geçen senenin şampiyonu ama pek parlak durumda değil; 2 gol attığı maçta bayram yapar cinsten bir takım hüviyetinde. Son Avrupa sınavı Wolfsburg maçında hali perperişandı, Şampiyonlar Ligi'nin en az kaleye şut çeken takımı, taraftarı başkanıyla kavgalı, sorunlu bir camia halihazırda yani. Bu Beşiktaş, gayet de rahat Fener'i 3'leyip gönderiyor, aynı zamanda oyununu kabul ettirip uzun bir süre kurduğu baskıyla sahadan siliyor.

Hemen Fenerbahçe'nin arkasında bulunan Galatasaray süper ligimizin orta şeker takımlarından Manisaspor'la kendi evinde bir gün sonra oynuyor. Yüzyılın kadrosu ve hocasına sahip Cimbom'un bu maça çok motive çıkması lazım, çünkü yenerse liderliği ele geçirecek. Galatasaray bu maçta doğru dürüst tempoyu bile arttıramadan 1-1'lik beraberlikle ayrılıyor. Hem de ilk yarıda öne geçmişken. Oyun kalitesi ve temposu zaten çok düşük, hadi onu da geçtim; böyle bir fırsatı bu kolay şartlarda gerçek anlamda kaliteli bir takımın kaçırması olanaksız.

Sezonun başından beri pohpohlanan iki takımımızın hali bu yani. Kimi kandırıyoruz, bizim süper ligimiz falan yok, 1.lig olduğu bile tartışılır aslında. Turkcell Süper Lig'in adının bir an önce Turkcell 1.Ligi'ne dönmesi gerek. Şu takımların bulunduğu lige süper lig dersen İngiltere'nin ligine ne sıfat takacaksın arkadaş?

4 yorum:

Engin Duran dedi ki...

bir kere 3 gol attık:) hem de 3. golü oley çektirerek attık...:)
Bu yazıyı neden FB-GS maçından sonra yazmadın da şimdi yazıyorsun? FB yenince futbolu tartışmıyorsun, yenilince tartışıyorsun. Biraz gündem saptırma gibi geldi...

Gökhan Kalkan dedi ki...

Beşiktaş'ı kutluyorum:)

Türkiye'de süper bir lig olmadığının ispatıydı çünkü geçen hafta, Galatasaray yense yine yazmazdım da, onlar da böyle bi royunla berabere kalınca hakkaten iş yok dedim Türkiye'de. Sen de gündemi takip ettiysen biliyorsundur ki sezon başından beri yere göğe konamayan iki takım var Türkiye'de belli çevreler tarafından. Bunların durumu buysa diyorum, Beşiktaş'a bir laf yok yani.

Okan Türkeş dedi ki...

China Super League
Iraqi Super League
Kazakhstan Super League
Malaysian Super League
South Australian Super League
Super League Greece
Super League Belize
Switzerland Super League
Türkiye Süper Lig
Malawi TNM Super League
Uganda Super League

Ülke liglerinin başına süper ibaresinin getirilmesi pek anlam idade etmese de marka değeri açısından önemli olduğunu düşünüyorum.

Yukarıdaki ismi geçen ülkelerin çoğu için süper ibaresi komik kaçmıyor değil. Ama yukarıdaki ülkelerden Yunanistan ve İsviçre ile bizimkini göze aldığımızda bence o kadar da üstünde durulması gereken bir konu olmadığını düşünüyorum.

Zira ligimizde beklenenin aksi sonuçlar alınabiliyorsa demek ki takımlarımızda dikkate almamız gereken bir emek var. Zaten beklenenden farklı sonuçların alınması o ligin kendi içindeki kalitesini göstermez mi? Eskiden gerçekten güçlü olanın istediğini elde ettiği ligimiz artık daha çok mücadele gösterenin.

Takımlarımız ister dan-dun oynasın, ister vatan millet Sakarya geri çekilsin, ister yere yatarak vakit geçirsin bir şekilde istediğini almayı öğrendi. Tabii ki Avrupa'daki diğer liglerden öğrenmemiz gereken bir çok şey var. Bana göre bunların başında belli bir oyun düzeni yaratma, disiplin ve istikrarı koruma başlıkları ön planda tutulmalı. Ayrıca kabına sığmayan, basın tarafından üstüne körükle gidilen, ligimizin gelişimini yavaşlatan fanatizm aşırılığının da önüne geçilmeli.

Flaş transferler eskiden şampiyon yapardı takımını, şimdi anca tranfer ücretlerini çıkarabiliyor kulüpler. Mücadele etmediği için kulübünü terkeden, terketmek zorunda bırakılan bir çok yıldız gördü bu ülke. Kulüplerimiz aslolanı geç de olsa anladı. Teknik yönetimlerde farklı yapılanmalara, ciddi değişikliklere gidilmeye başlandı. Yönetimlerin kendilerini ne şekilde geliştirmelerine bağlı olarak yukarıda belirttiğim eksiklikler kapanabilir.

Avrupa'da başarıya aç olsak bile transfer hacmi bakımından oldukça gelişmiş durumdayız. Takımlarımızın transferleri ligimizi dinamik kılmakta. Bunda lige sponsor olan firmaların katkısı büyük. Kendi çarkını bir şekilde döndürebilmeyi başarmış bir ligimiz var.

Durumumuz o kadar da umutsuz gözükmüyor, günbegün yeni şeyler öğreniyoruz. Bu yüzden ligimiz marka değeri olarak kendisini geliştirmeye çalışıyor.Süper ibaresine fazla takılmamak gerek.

Adsız dedi ki...

Vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederiz. iş hukuku avukat olarak çalışmalarınızda başarılar dileriz.