Taraf'ın Tarafı


Türkiye'de bu aralar ilginç bir şey oluyor. İnsanların "gık" demeye korktuğu Türk Silahlı Kuvvetleri'ne açık açık eleştirmeyi bırakın, sallıyor resmen Taraf gazetesi. Zehir zemberek bir açıklama geleceği belliydi TSK'dan zaten, Taraf ise hala geri adım atmadı. Bunun sonu nereye gider bilemiyorum, Taraf pek de fikirlerine katıldığım bir gazete değildir; ama bu gidişle 1 yıl içinde yeni "demokrasi şehidi" ilan edilecek gibi geliyor bazı çevreler tarafından. Asıl merak ettiğim ise, Taraf'ın bilgi erişim kanalı ve Türkiye'de en güçlü tabu olan orduyla bu kadar polemiğe girebilme cesaretini nereden aldığı

Let's Put A Smile On That Face


Do I really look like a guy with a plan? You know what I am? I'm a dog chasing cars. I wouldn't know what to do with one if I caught it. You know, I just do things. The mob has plans, the cops have plans, Gordon's got plans. You know, they're schemers. Schemers trying to control their worlds. I'm not a schemer. I try to show the schemers how pathetic their attempts to control things really are. So, when I say that you and your girlfriend was nothing personal, you know that I'm telling the truth.

It's the schemers that put you where you are. You were a schemer, you had plans, and uh, look where that got you. I just did what I do best. I took your little plan and I turned it on itself. Look what I did to this city with a few drums of gas and a couple of bullets. You know what I noticed? Nobody panics when things go according to plan. Even if the plan is horrifying. If tomorrow I tell the press that like a gang banger will get shot, or a truckload of soldiers will be blown up, nobody panics, because it's all, part of the plan. But when I say that one little old mayor will die, well then everyone loses their minds!

Introduce a little anarchy. Upset the established order, and everything becomes chaos. I'm an agent of chaos. Oh, and you know the thing about chaos? It's fair.

İosif Visarionoviç Cugaşvili

"The death of one man is a tragedy. The death of millions is a statistic."

Bir insan nasıl böyle birşey söyler demeyin, söylüyor işte. 2.Dünya Savaşı'nda ölen 10 milyon Sovyet'in trajedileri de istatistik kitaplarına geçmişti Stalin döneminde.

Anorexia Nervosa- New Obscurantis Order

İnsan Büyüdüğünü Ne Zaman Anlar?Toplum?

Valla her insanınkini bilmiyorum ama, ben daha fazla bağıranın haklı olmadığını anladığım zaman büyüdüğümü anladım galiba. Türkiye'de hala Hıncal Uluç'un saçmasapan çıkışları haftanın konusu oluyorsa, Okan Bayülgen yeni bir programda eskiden olduğu gibi telefonda azarladığı kızların platonik aşkı oluyorsa, sanırım bir kısmımız hiç büyüyemeyecek.

Bir de bu adamlara duyduğumuz saygı var tabii, Hıncal Uluç "Fenafillah"mış mesela, ne dense itiraz edilmeyen gibi bir şey herhalde. Adam olimpiyatlardan önce Usain Bolt'a "Sprinti yok" dedi ya, bi de sprinti olsa 6 saniyede koşacak, çok fena ve fillah bir yorum cidden. Okannnn da (Okannn Beyyy olarak da düşünebilirsiniz) eşek gibi anırınca zeki ve karizmatik olmayı başarabiliyor. 1 yıldan önce bir daha televizyonda program yapmayacağını söyleyip duruyordu, ama sınırlı kapasiteyle kendisinden başka birşey olacağı yoktu, "Disko Kralı" adlı Televizyon Çocuğu'yla,pardon Zaga'yla, pardon Makina'yla, pardon yeni bir formatla geri döndü. Bizim toplumumuzda bunlara saygı duymak belli bir seviyenin üstünde olmanın sembolü ya, ben ona çok gülüyorum. Süpersiniz ne diyim, Allah bozmasın sizi.

PS: nie öle diosuunnn chok shekerr amaa:))))))

PS2: Bu sıralar yüksek agresyonda yazılar yazabilirim, arada saçmalarsam kusura bakmayın, havalardan galiba.