Sosyal Çılgınlık


Ahmet Atalay Konya'da yıkılan kaçak Kuran kursunda yaralanan bir kızın babası. Olaydan sonra kendisiyle röportaj yapan gazetecilere şöyle demiş: "Bizim çocuklarımız baleye, diskoya, bara gitmiyor, köpük banyosunda ölmüyor. Bazı medya grupları neden çok abartıyor, aklım almıyor.

Ülkemizin dibine kadar battığı arabesk kültürde öyle keskin ayrımlar var ki, gerçekten şaşırıyorum. Sorun siyasi falan değil bizde, sosyal bir tramvanın eşiğindeyiz. Hiçbir kesimin diğerinin yaşamına toleraansı yok. Şaşırıyorum ama gerçekten şaşırmalı mıyım? Yıllarca fakir- zengin savaşı pohpohlamış Yeşilçamımız adama, gittiği camide imam nefret kusmuş, arkadaşları nefes aldırmamışçocuklarına, televizyonda cehennemle ilgili korku hikayeleri her gün, hayatınıza nüfuz eden baskıyı düşünün, kesinlikle bir yerden patlak verecek. O da böyle ortaya çıkardı hislerini, adam Antalya'ya tatile gidip eğlenen herkesten nefret ediyor kesin, yoksa köpük banyosu falan nasıl bir alaka kurabilir ki zihin onla bunun arasında. Daha 2-3 gün önce kızın ölümden döndü.

Aslında bu konuda yazacak çok şey var da, onları detaylı http://bizim-ortam.net'e yazarım, çok uzatmayacağım. Sadece, toplumumuzda hemen herkes birbirinden çok kopuk yaşıyor. Birbirimizden utanç duydukça saçmalıyoruz. Ahmet Atalay'ın söylediklerinin tam tersini aynı düşüncelerle söyleyen insanlarımız yok mu, onların ne farkı var Ahmet Atalay'dan. Niyetim adamı hedef göstermek değil zaten, o sadece bir sembol. Sokakta onlarca değişik versiyonunu görebilirsiniz onun. O ve onun gibiler diğer insanlarla iletişim kurmalılar önce; bu kaçak kurslardan daha büyük bir sorun haline geldi ülkemizde.

Hiç yorum yok: