Bütün Renklere Eşit Mesafede

Bu aralar gündeme Recep Niyaz diye bir eleman geldi, Denizlispor'un gençlerinden; Galatasaray'ın bazı üyeleri bunu almak için uğraşıyorlarmış galiba. Çocuk da "Önceliğim Fenerbahçe, doğuştan Fenerliyim." falan demiş. Garip geliyor bu bana; sonuçta topçunun işi bu, her takıma gider, hele Galatasaray altyapısına gitme fırsatını bulmuş 15 yaşında birinin "Önceliğim Fener" demesi hafiften ukalalığa da kaçmış. Neyse, sonuçta bu çocuk 15 yaşında, biraz tecrübesiz ve duygusal davranması doğal, kaldı ki onun yerine karar verecek birileri bulunur bu aşamada. Peki 25-30 yaşındaki adamların ülkemizde aynı şeyleri yapmalarına ne demeli.

"Ben küçükken de Beşiktaşlı'ydım, bakın fotoğrafım." diye çocukken Beşiktaş forması giydiğin resmini göstermenin manası ne? Ya da otelde Beşiktaş formasıyla poz verip, 3 gün sonra tükürdüğünü yalamanın amacı nedir? "Emre Galatasaray'da oynarken de Fenerli'ydi, valla bak." laflarının söylendiği ikna turlarının?..Sanki adam Fenerli olmasa Galatasaray maçında bilerek kendi kalesine gol atacak, veya Beşiktaşlı değilse Beşiktaş'ta oynarken maçları pek umursanayacak. Her futbolcunun küçükken tuttuğu bir takım, gitmek istediği bir kulüp de var şüphesiz, amma ve lakin mesleği futbolculuk olan bir adam hangi takımda olsa iş ahlakına sahipse var gücüyle oynar.

Aslında genç kardeşimizle artık kaşarlanmış profesyonel futbolcularımız arasında şöyle bir fark var: Adamlar Türkiye'de taraftarın gönlüne giden kısa yolu çok iyi biliyorlar, amaçları o kitleye takımın yıldızı olarak değil, çok daha kolay yoldan sevdirmek. E biz de duygusal milletiz, bulunduğumuz konum ve gruba ait insanları da çok kolay severiz, olmayanları çok sert bir şekilde dışlarız. Adamlar da bunu bilip ona göre hareket ediyorlar. Tabii zaman zaman Mehmet Topuz gibi cin olmadan adam çarpmaya teşebbüs edenler de olmuyor değil. Spor yazarından spor müdürüne kadar yorumcu değil taraftar bulunduran bir toplulukta da futbolcunun profesyonel olsa dahi bunu açık etmesi beklenemez, çünkü o bizi seviyordur, taraftara hayrandır ve bu taraftar herşeyi hak ediyordur. Rakip takımın formasını giymektense kefen giymeyi tercih eder.

Yazının başında genç Recep'i de eleştirdik ama 15 yaşında bana da sorsanız "Ölsem giymem Galatasaray formasını, sonsuza dek Fenerliyim." derdim, lakin yavaştan feleğin çemberine girmeye başlamış birisi olarak ekmek nerede ben oradayım:)O yaşta kazandıkları parayla belki sülalesine bakan adamların umurunda olan şeyler para, kariyer ve huzurdur, farklı renk çiftlerinden herhangi birisi değil.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Merhaba yazınızı çok beğendim çok güzel iyi çalışmalar dilerim. Benimde sitelerim hakkında sizden yardım bekliyorum. Eğer mümkünse ziyaretinizi beklerim.

teknik tamir servis teknik tamir servis
google yükseltme google yükseltme
domain tescil domain tescil
isim tescil isim tescil
web tasarım ankara web tasarım ankara
web tasarım ankara web tasarım ankara
ankara web tasarımı ankara web tasarımı
web tasarım ankara web tasarım ankara
Ankara masör Ankara masör
Millet Vekilleri Millet Vekilleri
kameralı sohbet kameralı sohbet
kameralı arkadaşlık kameralı arkadaşlık
kameralı sohbet kameralı sohbet
kepenk tamir servisi kepenk tamir servisi
sıhhi tesisat sıhhi tesisat
sıhhi tesisat sıhhi tesisat
klima servisi klima servisi