Thomas Brezina


Küçüklüğümüzün aksiyon harikası kitaplarını yazan adamdır Brezina. Dört Kafadarlar serisini iki çocuktan biri okumuştur herhalde. Bugün durup dururken o seri aklıma geldi. Aksel, Lilo[Lieselotte(bunu kesin yanlış yazdım, çikolata markası gibi oldu)], Dominik, Poppi[Paula(bu doğru)]. Bizim neslin çocukluk simgelerinden biri o kitaplar. Yaşları 9-12 arasında değişen dört velet maceradan maceraya koşar, her boka püsüre sazanlar(Katil Sazanlar?!), bir de utanmadan sıklımadan koca koca adamları madara ederlerdi. Uğursuz Kuşun Ötüşü, Saat 13 Kez Vurunca, Beyaz Goril o seriden hatırladığım birkaç kitap adı. Bir de "Ajan Köpek Bello Bond"u varmış bu yazarın. O Türkiye'de pek popüler değildi ama Cin Ali ve Ayşegül serilerinden sonra "Dört Kafadarlar" en fazla okunan seridir bence Türkiye'de çocuklar tarafından.

2 yorum:

Kenny Constantine dedi ki...

Şeytan Girdabı'da tuhaf bir yaratığın dolaştığı söyleniyordu. O çerredeki kişilere dehşet saçan yaratık, bir gün yaz kampına katılan Dört Kadadarlar'ın karşısına çıktı. Bu yaratık, bir hazineyi mi saklamaktaydı? Yoksa bir şey mi gizlemeye çalışıyordu. Wicky Amca'nın tüm bu olup bitenlerle bir ilgisi olabilir miydi?


Sultanın Büyülü Kılıcı / Dört Kafadarlar Takımı 15 / Türkiye'de Bir Macera
Thomas Brezina

Aksel'in eski okul arkadaşı Yusuf, Dört Kafadarlar'ı ülkesine, Türkiye'ye davet eder. Ne var ki, dört genç dedektifi orada hiç de neşeli günler beklememektedir. Bindikleri uçak kaçırılır, daha sonra da zorunlu iniş yapar. Dört Kafadarlar yılanlı bir adaya götürülür, orada Sultanın Büyülü Kılıcı'na ilişkin korkunç sırrı öğrenirler ve...


Bu kitaplar da ilginizi çekebilir

Hayalet Gemiden S.O.S. / Dört Kafadarlar Takımı 16
Thomas Brezina,
Say Yayınları


Titanik, Neredesin? / Dört Kafadarlar Takımı 28
Thomas Brezina,
Say Yayınları


Şeytan Balığı Kayalıkları / Dört Kafadalar Takımı 33
Thomas Brezina,
Say Yayınları


Parola Zehirli Pençe / Dört Kafadarlar Takımı 32
Thomas Brezina,
Say Yayınları


Cinsel Aşkın Anatomisi
Helen E. Fisher,
Cep Kitapları


Okuldaki Hayaletin Dönüşü / Dört Kafadarlar Takımı 47
Thomas Brezina,
Say Yayınları

sondan 2. kitap serinin en iyi kitabı diyolar. önerenlerin yalancısıyım. wicky amca dan şüpheleniyorum.

Gökhan Kalkan dedi ki...

Sondan ikinci kitabın numarası yok, yukardan aşağıya gelen seriye göre bir numara var aklımda ama...